Kaikki matkastasi

Voinko matkustaa ilman vanhempia, jos olen alle 18 vuotias?

Ilman vanhempia/huoltajaa matkustavien alaikäisten tulee toimittaa meille kirjallinen huoltajan lupalappu matkan varaamisen yhteydessä täytä matkustuslupa ja toimita se osoitteeseen Tjäreborg, Urho Kekkosen katu 3 B, 00100 Helsinki. Voit myös skannata lupalapun ja lähettää sen sähköpostilla info@tjareborg.fi. Ota kopio lupalapusta mukaan lähtöselvitykseen. 

Erityissäännökset tietyissä maissa

Alle 21-vuotiaat eivät voi matkustaa Arabiemiraatteihin ilman vanhempiensa tai vanhemman sukulaisen seuraa.

Alle 21-vuotiaat eivät voi majoittua hotelliin Yhdysvalloissa ilman huoltajaa. Monissa Euroopan maissa ikäraja on 18 vuotta.

 

Risteilyillä alaikäisiä koskevat erityissäännöt
Alle 21-vuotiaat eivät voi varata USA:sta lähtevää risteilymatkaa ilman täysi-ikäistä matkaseuraa. Euroopan satamista lähtevillä risteilyillä ikäraja on 18 vuotta. 
Jos alle 21/18-vuotias lapsi matkustaa vanhemman/vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi kuin lapsella, on matkalle mukaan otettava englanninkielinen syntymätodistus. Lapsen kanssa matkustavan vanhemman tulee esittää allekirjoitettu dokumentti lapsen toiselta vanhemmalta tai viralliselta huoltajalta, joka ei osallistu matkaan. Dokumentti todistaa allekirjoittaneen tietävän lapsen matkustavan vain toisen vanhemman tai huoltajan kanssa.
Jos alle 21/18-vuotiaat lapset matkustavat risteilylle ilman vanhempia esim. ystävien tai isovanhempien kanssa, tulee lähtöselvityksessä näyttää lapsen passi (tarvittaessa viisumi), vanhemman allekirjoituksella varustettu matkustuslupa siitä että lapsella on lupa matkustaa tämän matkaseurueen kanssa, kopio allekirjoittaneen vanhemman passista ja lapsen syntymätodistus. Sen lisäksi lapsen seurassa matkustavalla aikuisella tulee olla juridisesti pätevä vahvistuskirje (notorized letter) esimerkiksi asianajajalta, lääkäriltä tai muulta viranomaiselta tai viranomaista vastaavalta. Kirjeessä täytyy olla myös lupa välittömiin lääkärin määräämiin lääketieteellisiin toimenpiteisiin tarpeen vaatiessa. Jos lapset matkustavat risteilylle adoptiovanhempien kanssa tulee mukana olla dokumentti, joka todistaa että he ovat lapsen huoltajia.
Kaikki dokumentit tulee olla englanniksi ja ne tulee esittää lähtöselvityksessä lähtöpäivänä.


 

 

Usein kysyttyä

Miten voin muuttaa puhelinnumeroni varaukselleni?

Voit helposti muuttaa puhelinnumerosi varauksen tietoihin, ota yhteyttä 09 12371 tai avaa Tjätti -palvelu niin autamme sinua!...

Lue lisää

Kannattaako tallelokeroa käyttää hotellissa?

Älä jätä maksuvälineitä tai arvotavaroita huoneeseesi näkyvälle paikalle. Suosittelemme, että rahat, kortit...

Lue lisää

Onko kaikilla Tjäreborgin matkoilla opas tai muuta henkilökuntaa?

Meillä on suomenkieliset oppaat monissa valmismatkakohteissamme ja tunnistat oppaan nimikylttiin merkitystä Suomen lipusta. Tapaat oppaat...

Lue lisää

Voiko vauvan kanssa lähteä risteilylle?

Risteilylle osallistuvan lapsen tulee olla vähintään kuuden kuukauden ikäinen. Ikäraja on kuitenkin 1v jos risteily sisä...

Lue lisää