Kaikki matkastasi

Mikä on turistivero?

Useissa kaupungeissa ja kohteissa paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että matkustajilta peritään yöpymisen yhteydessä erillinen turistivero tai -maksu, jonka määrä riippuu majoituksen tasosta ja oleskelun pituudesta. Näitä maksuja ei voida periä matkan hinnassa etukäteen, vaan ne suoritetaan suoraan hotellille majoituksen päättyessä. Pyrimme tiedottamaan asiakkaitamme näistä maksuista aina etukäteen varausvahvistuksen mukana näkyvien lisätietojen avulla, mutta varsinkin omatoimikohteista ei turistiverojen voimaantulosta aina saada heti tietoa kun vero astuu voimaan. Siksi turisveroa saatetaan periä ilman etukäteisilmoitusta ja verojen määrät saattavat muuttua ilmoittamatta.

Tämän hetken tiedon mukaan turistiveroja peritään ainakin näissä kohteissa seuraavin huomautuksin:

Amsterdam
Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on hotelliluokituksesta riippuen max 5% majoituksen hinnasta/yö. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Barcelona
Barcelonan kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään turistivero (city tax), joka on hotelliluokituksesta riippuen 0.75 - 2.50 € /hlö /yö (maksimissaan 7 yön ajalta). Vero ei koske alle 16 -vuotiaita lapsia. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä uloskirjautumisen yhteydessä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Krakova
Krakovan kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikkaan sisään kirjautuessa turistivero, joka on n. € 0,5 /hlö /yö. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Kroatia
Kroatian viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta hotelleissa ja huoneistoissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero, joka on aikuisilta 7 kunaa (n.1 EUR)/hlö/yö ja 12-18 -vuotiailta 4 kunaa (n.0,60 EUR)/hlö/yö. Vero ei koske alle 12 -vuotiaita lapsia. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Lissabon
Kaikilta Lissabonin kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään 01.01.2016 lähtien erikseen turistivero, joka on hotellin tasosta riippumatta aina 1 EUR/hlö/yö. Vero koskee kuitenkin maksimissaan 7 peräkkäistä yötä, eikä sitä peritä alle 13-vuotiailta lapsilta. Vero ei koske Cascais:n tai Estorilin alueen hotelleja. Veroa ei voida periä etukäteen matkan hinnan yhteydessä, vaan se maksetaan aina paikan päällä hotellista ulos kirjautuessa.

Malta
Maltan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarella otetaan käyttöön turistivero 1.6.2016 alkaen. Veron suuruus vaihtelee hotelliluokituksen mukaan, n. 0,50-5,00 €/hlö/yö. Vero ei koske alle 18-vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Muutokset ovat mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Usein kysyttyä

Miten voin muuttaa puhelinnumeroni varaukselleni?

Voit helposti muuttaa puhelinnumerosi varauksen tietoihin, ota yhteyttä 09 12371 tai avaa Tjätti -palvelu niin autamme sinua!...

Lue lisää

Kannattaako tallelokeroa käyttää hotellissa?

Älä jätä maksuvälineitä tai arvotavaroita huoneeseesi näkyvälle paikalle. Suosittelemme, että rahat, kortit...

Lue lisää

Onko kaikilla Tjäreborgin matkoilla opas tai muuta henkilökuntaa?

Meillä on suomenkieliset oppaat monissa valmismatkakohteissamme ja tunnistat oppaan nimikylttiin merkitystä Suomen lipusta. Tapaat oppaat...

Lue lisää

Kuinka paljon maksaa lastenrattaiden kuljetus lennolla?

Yleensä lastenrattaat kuljetetaan veloituksetta. Lue lisätietoja lentoyhtiösi kotisivuilta. ...

Lue lisää