Kaikki matkastasi

Tietoa lähtöselvityksestä

Lähtöselvitys avataan tilauslennoille kaksi tuntia ennen koneen lähtöä (joillain Sunclass Airlinesin lennoilla 3 tuntia ennen koneen lähtöä). Lähtöselvityksessä tulee olla hyvissä ajoin, viimeistään 1,5 h ennen koneen lähtöä. Suosittelemme tulemaan lentokentälle hyvissä ajoin, mielellään 2-2,5 h ennen lähtöä, sillä lähtöselvityksessä ja turvatarkastuksessa voi olla ajoittain ruuhkaa.

Sunclass Airlinesin tiistain, keskiviikon, torstain, perjantain ja lauantain varhaisille aamulennoille Helsingistä, lähtöselvityksen voi tehdä jo edellisenä iltana ma-pe 18:30-20:30 lähtöselvitystiskillä numero 243, sekä jättää matkatavarat lentoyhtiön kuljetettaviksi. Riittää, että yksi varauksella oleva henkilö on lähtöselvityksessä, mutta kaikkien varauksella olevien matkustajien passit ja matka-asiakirjat tulee olla mukana. Jos lähtöselvitys on tehty ja matkalaukut on jätetty edellisenä iltana, riittää että on lentoasemalla tuntia ennen lennon lähtöä. Iltalähtöselvitys ei ole avoinna arkipyhäpäivinä.

Sunclass Airlinesin lennolla voit tehdä lähtöselvityksen myös automaatilla tai perinteisesti tiskillä 

Mikäli matkustat JetTimen lennolla Helsingistä, voit tehdä lähtöselvityksen joko automaatilla tai lähtöselvitystiksillä. Mikäli lennät Freebird Airlines lennolla Oulusta, voit tehdä lähtöselvityksen ainoastaan lähtöselvitystiskillä Oulun lentokentällä.

Katso täältä lisätietoa tilauslentojen matkatavarasäännöistä

Finavian sivuilla näet helposti mitä saat pakata mukaan lennolle ja ruumaan.

Reittilentoa varten, katso lähtöselvitysajat kunkin lentoyhtiön internetsivuilta. Yleensä lähtöselvitys avataan kentällä n. 2 tuntia ennen lähtöaikaa.
Matkustaessasi reittilennoilla voit tehdä lähtöselvityksen useimmilla lentoyhtiöillä jo etukäteen internetissä. Valitset samalla paikan lennolle ja tulostat koneeseennousukortin. Lähtöselvitys tehdään lentoyhtiöiden omilla sivuilla ja sivuille kirjaudutaan lentoyhtiön varaustunnuksella, joka löytyy lentolipustasi.

Tämän linkin kautta voit tehdä lähtöselvityksen internetissä yleisimmin käytettyjen lentoyhtiöiden reittilennoille. Suosittelemme tulemaan lentokentälle hyvissä ajoin, mielellään 2-2,5 h ennen lähtöä, sillä lähtöselvityksessä ja turvatarkastuksessa voi ajoittain olla ruuhkaa.

Katso tästä lisätietoa reittilentoyhtöiden matkatavarasäännöistä

Suomeen tuotavien tuotteiden säännöstelystä löydät tietoa Tullin sivuilta 
Kunkin kohdemaan omat tullimääräykset tulee itse tarkistaa ko. kohteen viranomaisilta, internetsivuilta tai lähetystöstä.

Turvatarkastus

Matkustajille ja heidän käsimatkatavaroilleen tehdään turvatarkastus lähtöselvityksen jälkeen ennen porttialueelle menoa. Ruumaan menevät matkatavarat luovutetaan jo lähtöselvityksessä turvatarkastettavaksi. Jos mukanasi on esineitä tai aineita, joiden kuljettaminen lentokoneessa on kielletty, joudut luovuttamaan ne pois turvatarkastuksessa. Voit viedä kielletyt tavarat maksulliseen säilytykseen. Muussa tapauksessa ne otetaan haltuun ja joudutaan hävittämään.

Ennen turvatarkastukseen menoa:

Pakkaa kamerat, puhelimet, avaimet ja kolikot valmiiksi käsilaukkuun, lentolaukkuun tai takintaskuun. Housuntaskuissa ne voivat aiheuttaa turhia hälytyksiä. Kun tulet turvatarkastukseen riisu päällystakkisi, pikkutakkisi ja jakkusi, sekä poista kannettava tietokone laukusta. Ota käsimatkatavaroista pois isot sähkölaitteet ja mukanasi olevat nesteet. Aseta ne läpivalaisuhihnalle. Mene tämän jälkeen metallinilmaisinportista läpi ja ota tavarasi hihnalta pois.

 

Usein kysyttyä

Miten voin muuttaa puhelinnumeroni varaukselleni?

Voit helposti muuttaa puhelinnumerosi varauksen tietoihin, ota yhteyttä 09 12371 tai avaa Tjätti -palvelu niin autamme sinua!...

Lue lisää

Kannattaako tallelokeroa käyttää hotellissa?

Älä jätä maksuvälineitä tai arvotavaroita huoneeseesi näkyvälle paikalle. Suosittelemme, että rahat, kortit...

Lue lisää

Onko kaikilla Tjäreborgin matkoilla opas tai muuta henkilökuntaa?

Meillä on suomenkieliset oppaat monissa valmismatkakohteissamme ja tunnistat oppaan nimikylttiin merkitystä Suomen lipusta. Tapaat oppaat...

Lue lisää

Voiko vauvan kanssa lähteä risteilylle?

Risteilylle osallistuvan lapsen tulee olla vähintään kuuden kuukauden ikäinen. Ikäraja on kuitenkin 1v jos risteily sisä...

Lue lisää